23 de febrer 2010

SOPAR AMB EL PRESIDENT JOSE MONTILLA

 
Imposa d’entrada, tot i que no sigui pas la primera vegada que el veus...es normal, i més sent la primera vegada que soparàs amb ell...quins nervis teníem tots...mirades, corre cuites i tot ben preparat en una sala pleníssima. Al final tot va sortir perfecte, com era d’esperar, i va resultar una vetllada fantàstica la que vam tenir amb el MH President de la Generalitat José Montilla. Vam comprovar que era una persona com nosaltres, que es va emocionar amb alguna pregunta, que ens va emocionar amb les seves paraules, que va treure el millor de si i que sap que nosaltres li van agrair de tot cor. Va venir a explicar-nos l’acció de govern, però alhora va atendre totes i cadascuna de las nostres preguntes, i fins i tot va tenir temps per una intensa sessió de fotos de grup amb professors i alumnes després del sopar.

La sinceritat, seriositat i saber fer ens el va definir el President José Montilla a la perfecció quan ens va donar tres punts claus per un bon lideratge:

1. Dir sempre la veritat; pots fins i tot perdre les eleccions però mai perdis els teus principis.
2. Treballa i practica amb l’exemple. Trasllada idees clares per suscitar el suport social.
3. Fes-te amb un bon equip i a ser possible amb gent més intel•ligent que tu, fugint sempre de la mediocritat.

Bon fil per posar a l’agulla i per no perdre-ho mai de vista. Idees cabdals per fer una bona gestió, per fer un bon lideratge que és del que realment es tracta.
  
Per José Montilla, globalment, l’anàlisi de l’acció de govern “ha estat plenament satisfactori” aclarint que “hem fet un gran esforç en dotar al país de polítiques socials, però també un esforç sense precedent pel que fa a recerca i investigació” sent una feina constant i estructurada “al 2008 ja vam aprovar les primeres mesures anticrisi i hem anat avançant i desplegant més mesures cada vegada”.

L’Estatut i l’autogovern també van tenir cabuda en la seva exposició “en temes d’autogovern hem d’aconseguir encara més enfortiment i estem esperant la sentència de l’Estatut que encara no arriba” però reafirmant que “no tenim pressa perquè arribi, sinó que el que volem es que arribi bé, a més no oblidem que el fet de no tenir encara la sentència, no vol dir pas que no estigui vigent”.

La situació actual de crisis arreu del país ho dificulta tot, però des del govern en son ben conscients “ara la conjuntura es complicada i és més que mai quan necessitem a gent seriosa” rigor i serietat per tirar endavant perquè “les pitjors previsions s’han anat complint; creixement de l’atur, increment del dèficit públic...i davant de tot això hi han tot un seguit de mesures que s’han de tirar endavant i que moltes d’elles no depenen només de nosaltres. Hi ha reformes necessàries que a mig i a llarg termini s’han de fer encara que no agradin” afegint que “hem de saber combinar l’apel•lació a la raó amb els sentiments i el cor, per poder defensar aquestes reformes de forma pactada i consensuada. Però el consens no vol dir aparcar les coses i no fer-les, com molts es pensen.”

En èpoques de bonança tot és positiu i molt menys complicat, però en èpoques difícils és tot el contrari “fer política socialista quan tot va bé, és molt fàcil” va apuntar el President José Montilla “però hi ha d’altres moments que hem hagut d’anar a contracorrent, com ara, tot i que nosaltres tenim molt clar on anem. El que no farem és recórrer al populisme per dir-li a la gent el que vol sentir” assegurant quelcom molt important “nosaltres hem de dir sempre la veritat a la gent. Amb treball i amb esforç ens en sortirem. Els socialistes hem de seguir amb el nostre projecte malgrat la crisi per a més de poder recuperar l’economia del país, poder recuperar la confiança de la gent”.
  
I pel que fa als propers compromisos electorals el President va apuntar que “afrontarem la campanya en un marc complicat, però nosaltres anirem amb un projecte clar. Un projecte des de l’apel•lació al servei, però també al cor”. I sobre els possibles pactes pel govern de la Generalitat, el President José Montilla, té les idees ben clares “Convergència seria capaç de pactar amb qualsevol per arribar al poder, però nosaltres tenim clar que amb el PP no pactaríem de cap de les maneres, i amb ERC tampoc pactaríem a qualsevol preu”

Les prioritats del polítics socialistes son ben diferents de les dels altres com bé apuntava José Montilla “nosaltres tenim prioritats i valors que no té la dreta. Nosaltres som més seriosos i la resta potser són més aventurers. Hi ha polítics que els hi agrada crear problemes i d’altres que els hi agrada solucionar-los. Jo sóc del segon grup i no tinc por als problemes” afegint que “per mi, el partit i els polítics han d’estar més al carrer amb la relació diària del dia a dia amb la gent”.

De forma planera fins i tot ens va assegurar que no l’importa pas sortir al Polònia tot i no seguir el programa de forma habitual, però assegurant que “hi ha molta gent que no surt i que li agradaria sortir encara que no ho diguin” .

Ens va parlar també del seu pas per les diferents Administracions, i com totes li han aportat coses importants, tot ajuda realment. Li vam fer recordar també la seva arribada a Sant Joan Despí, sobre l’any 1971 i es va emocionar...ell va arribar com qualsevol dels nostres pares a una Catalunya que el va acollir i que el ajudar a créixer, una Catalunya que l’ha vist evolucionar fins a convertir-se en el President de la Generalitat...”no somiava pas aquell dia que arribaria on estic ara” va afirmar “realment un no es pot obsessionar mai en voler arribar a un lloc...les coses passen perquè estàs just en un lloc determinat i en un moment concret”...aquella nit, sopant amb el MH President José Montilla tots estàvem allà on volíem estar...i va ser fantàstic ser-hi. Gràcies President!!!.