26 de febrer 2010

CONGRÉS I SENAT...Madrid al complert...

Els dos dies de visita a Madrid van ser plenament productius. Grans practiques polítiques.
Sortida ben puntual a les 7:30 amb AVE ha l’estació de Sants i a Madrid a l’hora de l’esmorzar. Només arribar ja vam començar la visita turística camí de l’hotel per deixar les maletes, i després vam continuar. L’Ester ens va fer un magnífic recorregut tan cultural, com gastronòmic.
 A nivell institucional la primera visita va ser al Centre Cultural Blanquerna al carrer Alcalá junt al “Circulo de Bellas Artes”, un lloc de trobada per tots els regidors i diputats catalans,a més d’un centre de difusió de la cultura catalana i on es fan diàriament cursos de català.
Més cap al vespre vam tenir una interessant trobada al vespre amb 14 dels 25 regidors del PSC a Madrid amb Francesc Vallès i Teresa Cunillera com amfitrions, però també entre d’altres  amb el company i amic Roman Ruiz Primer Secretari de la meva Federació del Vallès Oriental.
Després, al sopar vam poder compartir una agradable vetllada amb Dani Fernández i amb Eduardo Madina, que ens va donar una classe magistral. Em quedo amb frases com “se vive mejor sin naciones. Yo vivo sin ninguna en mi cabeza y así aprendes a tener la mente abierta para aceptarlas toda”. Per Eduardo Madina encara “queda mucha libertad por conseguir y por eso hemos seguir trabajando”. Y pel que fa la crisi la aposta ha de ser clara i concreta “apostar por un cambio en el sistema productivo, buscando valor añadido sobretodo en innovación y en diferentes sectores que puedan incidir en la economía del país”. Nit profitosa sens dubte. Fins i tot amb unes copes per viure la “movida madrileña” i aviat a dormir...que el dia havia estat llarg.
Al dia següent la visita al Congrés va ser el primer que vam fer desprès d’un bon esmorzar. Van poder assistir a la sessió de control sentint parlar entre d’altres al Ministre Celestino Corbacho.
Més tard van poder visitar el Congrés per dintre. Només una paraula, impressionant!. Fins i tot el President del Congrés José Bono ens va saludar, va atendre les nostres preguntes i es va fer una fotografia amb nosaltres (que encara ens han de fer arribar). Va ser una gran experiència; vam poder veure un Bono molt proper, molt assequible i amb les idees ben clares.
Després vam anar a visitar el Senat, i també puc dir el mateix, impressionant de veritat. Sobretot la biblioteca que em va encantar.
En definitiva, va ser una gran experiència, una més de les que ens ha brindat el Màster LGP. Vam aprendre de primera mà el funcionament de les dos grans Càmeres de l’Estat i vam compartir bones experiències entre tots i això és el més important.
Algú va dir l’altre dia, “quan acabem el curs us trobaré a faltar”, i jo m’adhereixo, jo també us trobaré a faltar....és a dir, que de moment, aprofitem al màxim...a més, encara ens falta la visita al Parlament Andalús!.

23 de febrer 2010

TIC's (III)


Blogger o wordpress??? ...gran dilema i sobretot per mi que estic començant gairebé, però segur que hi han gustos per tot.
Per començar la majoria ens quedem amb blogger però a l’hora de poder fer un blog amb més qualitat, més bona imatge i amb molts més recursos haurem d’anar a wordpress amb un munt de plantilles predefinides per tots els gustos.

http://www.blogger.com     i podeu trobar bons consells a seguir a     http://www.bloguismo.com/

http://es.wordpress.com/   i podeu trobar bons consells a seguir a    http://ayudawordpress.com/

http://www.chicaseo.com/category/blog/ on podeu trobar consells més avançats per millorar i fer més atractiu el vostre blog

www.feedburner.com/ important per fer un seguiment del teu blog

A l’hora de crear un blog hem de tenir molt clar perquè el volem i a partir d’aquí buscar les eines necessàries per aconseguir els nostres objectius.
Dintre del món polític ens interessarà prioritàriament un bon posicionament del blog, Fer que el nostre blog aparegui en els buscadors i amb les paraules sobre les que ens interessa que ens identifiquin. Per això cal trobar paraules claus potents com “PSC, Política, Montilla, Catalunya....ó PSOE, Zapatero...ó Ciberactivisme, xarxa.....ó totes...”
A partir d’aquí hem de ser pro actius a la xarxa, crear opinió, debat arrel de les nostres entrades, fer-nos actius col·laboradors de la política a la xarxa, creure en la importància de les noves tecnologies, en definitiva en la política 2.0.
Un punt també important és poder enllaçar-les tant a twitter com a facebook per tal de triplicar la seva difusió a la xarxa. Tot el que fem perquè el nostre missatge arribi al major numero de gent possible, estarà ben fet.

SOPAR AMB EL PRESIDENT JOSE MONTILLA

 
Imposa d’entrada, tot i que no sigui pas la primera vegada que el veus...es normal, i més sent la primera vegada que soparàs amb ell...quins nervis teníem tots...mirades, corre cuites i tot ben preparat en una sala pleníssima. Al final tot va sortir perfecte, com era d’esperar, i va resultar una vetllada fantàstica la que vam tenir amb el MH President de la Generalitat José Montilla. Vam comprovar que era una persona com nosaltres, que es va emocionar amb alguna pregunta, que ens va emocionar amb les seves paraules, que va treure el millor de si i que sap que nosaltres li van agrair de tot cor. Va venir a explicar-nos l’acció de govern, però alhora va atendre totes i cadascuna de las nostres preguntes, i fins i tot va tenir temps per una intensa sessió de fotos de grup amb professors i alumnes després del sopar.

La sinceritat, seriositat i saber fer ens el va definir el President José Montilla a la perfecció quan ens va donar tres punts claus per un bon lideratge:

1. Dir sempre la veritat; pots fins i tot perdre les eleccions però mai perdis els teus principis.
2. Treballa i practica amb l’exemple. Trasllada idees clares per suscitar el suport social.
3. Fes-te amb un bon equip i a ser possible amb gent més intel•ligent que tu, fugint sempre de la mediocritat.

Bon fil per posar a l’agulla i per no perdre-ho mai de vista. Idees cabdals per fer una bona gestió, per fer un bon lideratge que és del que realment es tracta.
  
Per José Montilla, globalment, l’anàlisi de l’acció de govern “ha estat plenament satisfactori” aclarint que “hem fet un gran esforç en dotar al país de polítiques socials, però també un esforç sense precedent pel que fa a recerca i investigació” sent una feina constant i estructurada “al 2008 ja vam aprovar les primeres mesures anticrisi i hem anat avançant i desplegant més mesures cada vegada”.

L’Estatut i l’autogovern també van tenir cabuda en la seva exposició “en temes d’autogovern hem d’aconseguir encara més enfortiment i estem esperant la sentència de l’Estatut que encara no arriba” però reafirmant que “no tenim pressa perquè arribi, sinó que el que volem es que arribi bé, a més no oblidem que el fet de no tenir encara la sentència, no vol dir pas que no estigui vigent”.

La situació actual de crisis arreu del país ho dificulta tot, però des del govern en son ben conscients “ara la conjuntura es complicada i és més que mai quan necessitem a gent seriosa” rigor i serietat per tirar endavant perquè “les pitjors previsions s’han anat complint; creixement de l’atur, increment del dèficit públic...i davant de tot això hi han tot un seguit de mesures que s’han de tirar endavant i que moltes d’elles no depenen només de nosaltres. Hi ha reformes necessàries que a mig i a llarg termini s’han de fer encara que no agradin” afegint que “hem de saber combinar l’apel•lació a la raó amb els sentiments i el cor, per poder defensar aquestes reformes de forma pactada i consensuada. Però el consens no vol dir aparcar les coses i no fer-les, com molts es pensen.”

En èpoques de bonança tot és positiu i molt menys complicat, però en èpoques difícils és tot el contrari “fer política socialista quan tot va bé, és molt fàcil” va apuntar el President José Montilla “però hi ha d’altres moments que hem hagut d’anar a contracorrent, com ara, tot i que nosaltres tenim molt clar on anem. El que no farem és recórrer al populisme per dir-li a la gent el que vol sentir” assegurant quelcom molt important “nosaltres hem de dir sempre la veritat a la gent. Amb treball i amb esforç ens en sortirem. Els socialistes hem de seguir amb el nostre projecte malgrat la crisi per a més de poder recuperar l’economia del país, poder recuperar la confiança de la gent”.
  
I pel que fa als propers compromisos electorals el President va apuntar que “afrontarem la campanya en un marc complicat, però nosaltres anirem amb un projecte clar. Un projecte des de l’apel•lació al servei, però també al cor”. I sobre els possibles pactes pel govern de la Generalitat, el President José Montilla, té les idees ben clares “Convergència seria capaç de pactar amb qualsevol per arribar al poder, però nosaltres tenim clar que amb el PP no pactaríem de cap de les maneres, i amb ERC tampoc pactaríem a qualsevol preu”

Les prioritats del polítics socialistes son ben diferents de les dels altres com bé apuntava José Montilla “nosaltres tenim prioritats i valors que no té la dreta. Nosaltres som més seriosos i la resta potser són més aventurers. Hi ha polítics que els hi agrada crear problemes i d’altres que els hi agrada solucionar-los. Jo sóc del segon grup i no tinc por als problemes” afegint que “per mi, el partit i els polítics han d’estar més al carrer amb la relació diària del dia a dia amb la gent”.

De forma planera fins i tot ens va assegurar que no l’importa pas sortir al Polònia tot i no seguir el programa de forma habitual, però assegurant que “hi ha molta gent que no surt i que li agradaria sortir encara que no ho diguin” .

Ens va parlar també del seu pas per les diferents Administracions, i com totes li han aportat coses importants, tot ajuda realment. Li vam fer recordar també la seva arribada a Sant Joan Despí, sobre l’any 1971 i es va emocionar...ell va arribar com qualsevol dels nostres pares a una Catalunya que el va acollir i que el ajudar a créixer, una Catalunya que l’ha vist evolucionar fins a convertir-se en el President de la Generalitat...”no somiava pas aquell dia que arribaria on estic ara” va afirmar “realment un no es pot obsessionar mai en voler arribar a un lloc...les coses passen perquè estàs just en un lloc determinat i en un moment concret”...aquella nit, sopant amb el MH President José Montilla tots estàvem allà on volíem estar...i va ser fantàstic ser-hi. Gràcies President!!!.