28 de desembre 2009

TÈCNIQUES TEATRALS APLICADES A LA COMUNICACIÓ POLÍTICA (II)




Con diez cañones por banda
viento en popa a toda vela, me pregunto,
si no es verdad ángel de amor
que en esta apartada orilla,
tu me gustas cuando callas
porque estás como ausente.
Y entonces mi táctica es mirarte
y aprender como sos
y preguntarme que es poesía,
mientras un niño soñaba
con un caballo de cartón.
Y yo aprendía y aprendía
y la lengua me mordía
y mi cuerpo era mi voz
y mi voz mi pensamiento. 

Sé que avui em puc permetre aquesta llicència que de ben segur tots els companys del Grup B de teatre podreu entendre...


La darrera sessió amb el Pepelu al Institut del Teatre, va ser el complement perfecte a la primera. Primer vam obrir boca i el segon dia vam poder aprofundir  una mica més, llàstima que només una mica. però el que si vam poder assegurar es que ens va saber a poc. Segur que tots insistirem en aquella trobada que ens van prometre cap a final de curs, per poder veure les nostres evolucions.
El que ens van donar  no es una doctrina estricta, ni molt menys. Son un seguit de pautes i consells a seguir en el moment en que cadascú els necessiti, i això pot ser molt valuós.


Vam aprendre la importància del relaxament; la llengua, la cara, les mans i tot el nostre cos, podrà ser molt menys rígid i molt més flexible i per tant molt més agradable i molt més proper, si  abans hem aconseguit aquest relaxament.
Els gestos son tan o més importants que  les nostres paraules, si ho sabem expressar gesticulant sabrem entonar i arribar molt més al nostre auditori. Transmetre aquesta seguretat, aquesta sinceritat, és primordial per fer-nos més propers a qui ens escolta.
Mosseguem-nos la llegua, badallem, gesticulem amb tota la nostre cara i tot el nostre cos, aprofitem el silenci, juguem amb ell, fem-lo nostre...i després...sentim la seguretat de controlar-lo, de controlar-nos i tindrem molt de guanyat.



PD- Més fotos al Facebook (...quan pugui!)

ANIVERSARIS MÀSTER





Al descans de la darrera classe del mes de desembre, vam aprofitar per celebrar els aniversaris dels companys que feien anys abans de final d’any; la Sònia, l’Abigail i el Mario Ibáñez (que tenim més d’un de Mario!). 
Moltes Felicitats una vegada més a tots tres!!!
Un cop més, tots els companys van respondre a la perfecció i fins i tot va sobrar menjar...i tot estava boníssim. Aquí hi ha una mostra de com estava la taula, com va anar evolucionant i com va quedar...


Tots tres van tenir també les seves postals de felicitació, i com no, els seus regalets. 


Amb el grapat de fotos que us deixo, resta poc per dir, només lo important que em sembla poder anar fent pinya amb aquestes petites coses que ens uneixen encara més. Gràcies companys per ser així!!!