28 de juliol 2010

DEBAT IDENTITARI ?

El Parlament ha prohibit els braus a Catalunya amb 68 vots a favor (32 de CiU, 3 del PSC, 21 de ERC (tots) i 12 de ICV-EUiA (tots)), 55 en contra (31 del PSC, 14 del PP, els 3 de C's i 7 de CiU) i 9 abstencions (6 de CiU i 3 del PSC). Donant així llum verda a una Iniciativa legislativa Popular (ILP) que estava avalada per 180.000 ciutadans.
Serà a partir de l'1 de gener del 2012 que es farà efectiva la prohibició i que realment afectarà només a la plaça Monumental de Barcelona, única actualment en actiu a Catalunya, i que tan sols fa uns 15 espectacles de braus a l’any, del miler que aproximadament es fan arreu d’Espanya.
Però no importa si jo sóc pro-taurina o anti-taurina, el que vull deixar clar és que no comparteixo haver convertit això en un debat identitari, no entenc perquè som especialistes en retro-alimentar els radicalismes, tant els que tenim dintre com els que tenim fora. No m’agrada fer servir el nostre Parlament per un debat d’aquesta mena de prohibicions. Prohibir sempre és dolent, és millor aprendre a viure amb la llibertat, una llibertat sensible, coherent i responsable.
Com deia el propi President José Montilla just al finalitzar la votació, cal que tots respectem les votacions de tots i cadascun dels nostres parlamentaris, cadascun amb els seves argumentacions. Montilla afirmava que "He votat en contra de la prohibició perquè crec en la llibertat i hauria preferit que la continuïtat dels braus fos una decisió tranquil·la i normalitzada dels ciutadans" i ha argumentat que això no ha de ser "el termòmetre de las relacions entre Catalunya i Espanya". Però ho és, i aquest és el problema. Hem donat ales als independentistes que veuen això com un senyal més del separatisme, negant i prohibint les tradicions més espanyoles, i alhora els hi hem donat també ales al PP que s’aprofita per alimentar la ràbia que des de fora fan que ens tinguin als catalans per no acceptar quelcom tan tradicional a Espanya com és això. I aquesta no és pas la realitat de tot el poble català, tot i que això, com sempre, és el que volen vendre.
Al Parlament s’han de debatre i aprovar o prohibir lleis més importants que això, lleis que facin avançar al país, lleis que recullin les millores que el fan gran, les millores que l’ajuden a ser pioners en polítiques de salut, d’educació...o de qualsevol dels pilars del benestar...però no de prohibicions d'aquest tipus amb el debat identitari agafant protagonisme...
A més, vist el caire que anaven agafant els braus darrerament, potser ja haurien mort per si mateixos a la llarga i no calia pas muntar tot això.
Com ja he dic abans, crec que l’únic que fa és donar ales a qui no les sap fer servir.

25 de juliol 2010

Amb la M de Montilla

Us deixo l'enllaç al video de la campanya "Amb M de Montilla" perquè amb M de Montilla farem moltes coses perquè seguim creient en Majúscules, amb Maduresa, amb una Mica de Màgia, Mimant, Meravellant amb Magnetisme, Modernitzant el Missatge, amb bons Models al Mig de tot.

Fent Més per la gran Majoria, potser amb Malabarismes i fins i tot fent coses Malament Malauradament.

Treballant contra el Maltractament, la Malversació, els Manipuladors, la Maldat...sense Manies, amb Memòria, Maniobrant Manifestadament i sempre Mantenint les Mans obertes, Malgrat tot, per Millorar en tot Moment. Perquè mai és Malbaraten ni és Malgasten els esforços contra els Malentesos.

Sense Maquillatge, sense Mentides, sense Misteris, sense Menysprear a ningú, amb Mesura, de forma Metòdica i Meticulosa però sense Motllos. Mirant als ulls, amb Modèstia però Motivats.

Sempre amb la Militància, amb els Millors i per un Miler de Milions de persones, per les Minories, per les Majories, per les Multituds, sense Mitges tintes. Multiplicant sempre.

Amb la M de Montilla, la de Maria, la de Meritxell, la de Miquel, la de Mònica, la de Muriel...amb la M dels Meus, del Meu Montilla.