26 de febrer 2010

CONGRÉS I SENAT...Madrid al complert...

Els dos dies de visita a Madrid van ser plenament productius. Grans practiques polítiques.
Sortida ben puntual a les 7:30 amb AVE ha l’estació de Sants i a Madrid a l’hora de l’esmorzar. Només arribar ja vam començar la visita turística camí de l’hotel per deixar les maletes, i després vam continuar. L’Ester ens va fer un magnífic recorregut tan cultural, com gastronòmic.
 A nivell institucional la primera visita va ser al Centre Cultural Blanquerna al carrer Alcalá junt al “Circulo de Bellas Artes”, un lloc de trobada per tots els regidors i diputats catalans,a més d’un centre de difusió de la cultura catalana i on es fan diàriament cursos de català.
Més cap al vespre vam tenir una interessant trobada al vespre amb 14 dels 25 regidors del PSC a Madrid amb Francesc Vallès i Teresa Cunillera com amfitrions, però també entre d’altres  amb el company i amic Roman Ruiz Primer Secretari de la meva Federació del Vallès Oriental.
Després, al sopar vam poder compartir una agradable vetllada amb Dani Fernández i amb Eduardo Madina, que ens va donar una classe magistral. Em quedo amb frases com “se vive mejor sin naciones. Yo vivo sin ninguna en mi cabeza y así aprendes a tener la mente abierta para aceptarlas toda”. Per Eduardo Madina encara “queda mucha libertad por conseguir y por eso hemos seguir trabajando”. Y pel que fa la crisi la aposta ha de ser clara i concreta “apostar por un cambio en el sistema productivo, buscando valor añadido sobretodo en innovación y en diferentes sectores que puedan incidir en la economía del país”. Nit profitosa sens dubte. Fins i tot amb unes copes per viure la “movida madrileña” i aviat a dormir...que el dia havia estat llarg.
Al dia següent la visita al Congrés va ser el primer que vam fer desprès d’un bon esmorzar. Van poder assistir a la sessió de control sentint parlar entre d’altres al Ministre Celestino Corbacho.
Més tard van poder visitar el Congrés per dintre. Només una paraula, impressionant!. Fins i tot el President del Congrés José Bono ens va saludar, va atendre les nostres preguntes i es va fer una fotografia amb nosaltres (que encara ens han de fer arribar). Va ser una gran experiència; vam poder veure un Bono molt proper, molt assequible i amb les idees ben clares.
Després vam anar a visitar el Senat, i també puc dir el mateix, impressionant de veritat. Sobretot la biblioteca que em va encantar.
En definitiva, va ser una gran experiència, una més de les que ens ha brindat el Màster LGP. Vam aprendre de primera mà el funcionament de les dos grans Càmeres de l’Estat i vam compartir bones experiències entre tots i això és el més important.
Algú va dir l’altre dia, “quan acabem el curs us trobaré a faltar”, i jo m’adhereixo, jo també us trobaré a faltar....és a dir, que de moment, aprofitem al màxim...a més, encara ens falta la visita al Parlament Andalús!.