04 d’abril 2010

COM GENERAR MATERIAL A LA XARXA

Per poder crear xarxa una de les principals coses que hem de saber fer és generar materials lo suficientment atractius com per poder atreure seguidors. Una bona difusió del missatge és bàsic a la xarxa, i si ho fem de forma correcta i atractiva podem aconseguir que tornin a visitar-nos i que ens segueixin que és del que realment es tracta.

El material generat pot tenir ben diferents formats; imatges, vídeos, música....i hem de poder tenir la capacitat de poder crear les noticies i les informacions que volem compartir en qualsevol format possible por aprofitar tot el ventall disponible a les diferents opcions.

Pel que fa a imatges:

  • Podem crear-les amb el GIMP o el PICNIK . Penseu que és millor gravar-les en .PNG en lloc de .JPG per guanyar qualitat.
  • Podem compartir-les i avaluar-les amb el FLICKR

Pel que fa a música, hi ha molta varietat de programes i s’ha de vigilar molt el tema de permisos a les descarregues, però per exemple tenim:

  • GOEAR per buscar-les i les podem descarregar posant la URL a DOWINT

Pel que fa a descarrega de vídeos:

Es ideal poder crear la nostra pròpia transició de diapositives, el nostre propi vídeo per poder acompanyar o emfatitzar una noticia. Ho podem fer amb el MOVIE MARKER on de forma fàcil podrem fer un vídeo incorporant fotos, música, vídeos i afegint diferents efectes especials que haurem de guardar com a fitxer moviemarker i alhora com a arxiu de pel·lícula.

Un cop generat el material, només ens resta compartir-lo a la xarxa per qualsevol dels programes que fem servir; blog, facebook, twitter...o qualsevol altre.

1 comentari:

Enric Llorens ha dit...

interessant, ara que ho aplquem tot@s