06 de desembre 2009

Pere Navarro, Terrassa i la Realitat Metropolitana




La jornada sobre municipalisme no podria  tenir millor conferenciant pel sopar que en Pere Navarro. 

Va començar explicant com no hem de perdre la capacitat de considerar-nos una comunitat, i això és un punt que falta en aquesta societat.

Realment nosaltres no hem concebi’t una ciutat dispersa, sinó més compacta. Abans els municipis estaven més tancats i ara son més oberts al territori, tot i que en alguns casos, massa dispersos. Però el que cal és fer xarxes que reverteixin en els propis municipis i alhora en tot el territori.


Terrassa forma part del Arc metropolità, com també forma part la meva ciutat, Granollers. L’arc metropolità o segona corona metropolitana està formada per 129 municipis articulats a l'entorn d'un conjunt de ciutats com Mataró, Granollers, Sabadell i Terrassa.

Totes aquestes ciutats son molts importants dins el territori, però no podem negar la capitalitat, no podem oblidar que som el que som gràcies a tenir una gran capital com és Barcelona. A més, quan hi ha creació de riquesa, hi ha més treball i més creixement econòmic a tot arreu.

A nivell local, podem jugar amb el fet de poder tensionar els ingressos, fet que a priori et dona més recursos. De totes maneres hem de continuar millorant la eficiència en l’organització.


D’altre banda, no oblidem de és des de els Ajuntaments d’on es fa més política, i sobretot, més política de base. A nivell local ha d’haver-hi molt contacte directe amb la gent, amb el dia a dia, però també hem de saber potenciar la xarxa entre ajuntaments. Però per continuar fent polítiques d’esquerre, s’han de continuar guanyant eleccions i continuar treballant per guanyar-les.

Hem de tenir en compte sempre als mitjans de comunicació perquè és a través dels mitjans que ens comuniquem, el que problema, que no el podem passar per alts, és que ells interpreten a la seva manera.
Pere Navarro, no va poder evitar fer algun referent al tema universitari, parlant sobre l’excel·lència de la UAB afegint que s’haurien de fer més pols universitaris a nivell de territori.