01 de maig 2011

ANALFABETISME POLÍTIC

El fet que a una persona no li interessi la política i fins hi tot que passi d'ella, ja em sembla molt preocupant, molt incomprensible, però la llibertat ens permet això i més. Mai he entès que es pugui passar d'una cosa que ho mou tot a la nostra vida, perquè el que fan els nostres polítics tots ho notem d'una o altra manera. Passar-hi, no opinar, no votar, no implicar-se.... però poder queixar-se com el que més... és ja el sumum, però d'aquests en tenim molts, masses... tot i que potser mai és massa.

Diuen que el poble té els governants que es mereix, i els governants, per la seva part, tenen també el poble que es mereixen, perquè ni uns ni altres son d'alguna manera capaços de canviar-los.... i aquest és el gran problema. Però una píndola més, que algú passi de la política i ho proclami i que després intervingui en un projecte de govern... és una gran incongruència, tant per ell com pel projecte que li ha ofert participar-hi.

Quan tot s'hi val tenim un problema... mentrestant, seguirem tenint el govern i el poble que ens mereixem.... i queixar-se amb la boca petita... serveix de molt poc, per no dir de res...