No farà ni dos setmanes que em vaig obrir la meva conta de Twitter i ja un tràfic prou important de tweets i seguidors, i això no ha fet més que començar....tot és posar-s’hi, però més que res, és trobar-li un sentit i jo penso que li he trobat.
La comunicació 2.0 és cada vegada més una gran realitat i ho vaig poder comprovar el cap de setmana a la Catosfera (#cdigital2010) al mateix Granollers. A més dels seguidors físics, va ser continu el seguiment a la xarxa, fent-se un debat paral•lel pel twitter sobre el que deien els ponents que s’anava vinculant contínuament a la realitat de la sala.
Però el meu post no havia d’anar de la Catosfera 2010, ni de les expectatives cobertes en l’edició d’ enguany, ni de com hem aconseguit fer de Granollers un referent en la comunicació 2.0, ni de com hauríem d’aconseguir mantenir el debat obert entre Catosfera i Catosfera, ni de com hem d’acabar de convèncer a molts dels nostres propis polítics una mica escèptics encara...”pasen, prueben y vean..” hauríem de dir.. Però el meu post no havia d’anar de la Catosfera 2010 ...tot i que no està de més aprofitar i dir-ho.
La Raquel Querol i la Jessica Fillol a la darrera xerrada al Citilab de Cornellà, ens van parlar de les xarxes socials, Facebook i com no Twitter amb eines com el HootSuite i el TweetDeck. Com crear hashtags (#), com escurçar links amb el bit.ly...i sobretot com aprofitar aquestes eines per fer xarxa (crear, compartir, opinar...) el nostre gran objectiu.
També vam parlar de com crear i compartir coneixement mitjançant:
• Google.doc, crear documents amb accés comú.
• Wiki, definicions de conceptes i contra argumentar.
• Diferents eines de e-learning, ensenyament on-line
Fer estratègia comunicativa a la xarxa ha de ser el nostre objectiu i per els de “jo no tinc temps i això son tonteries” o “això es perdre el temps tot el dia penjat d’Internet”...que pensin si no els hi recorda a les mateixes opinions sobre els primers telèfons mòbils i mira ara...o estàs o no estàs...tu decideixes...
4 comentaris:
En tu entrada se puede ver las bondades de la comunicació 2.0, canal bidireccional, intercomunicación. Pero a la vez se comprueba como no somos capaces, aún no hemos encontrado la fórmula, de traspasar la barrera virtual y comunicarnos con los que están interesados en sumarse al mundo 2.0.
Yo vivo en cornellà, pertenezco a grupos de ciberparticipación socialista, y ni idea de que en el Citilab estuvieran nuestras compañeras con un tema tan interesante. Debemos conseguir que la red no sea solo de las "élites" que ya están en ella. Ni de grandes políticos que envían su mensaje a un número limitado de personas. El verdadero reto está en que los que ya están no olviden que hay una masa inmensa a un nivel inferior, que seguir progresando solo esa "élite" no hará más que dejar fuera a la gran mayoría de potenciales usuarios de las herramientas 2.0 pero que acceden a una velocidad inferior, que para empezar no reciben la información , porque no están en ese mundo que proclamamos que deben aproximarse pero olvidamos salir a recogerlos.
Un saludo
Tienes toda la razón Enrique, no nos podemos limitar a lo que ya tenemos, que si que hemos de preocuparnos de no perderlo y de asegurarlo bien pero hemos seguir trabajando por activar a toda una serie de ciudadania que aún no está en esos niveles como tu dices. estamos trabajando en ello y no vamos a dejar de hacerlo. Puedes ayudarnos haciendo también campaña en este sentido, con todos nosotros.
Gracias por tu comentario y espero sigas visitandome.
Una abrazo.
Por supuesto seguiré visitando este tu blog. Desde la secretaría de noves tecnologies de la agrupació de Cornellà intento sumar personas a las TIC's. En estos momentos ayudo a las entidades de la ciudad a que sus componentes tengan ese primer contacto con la red. Tambien estoy intentando acercar estas personas al Citilab, aun un gran desconocido en la ciudad.
Hay que hacer una evangelizacion 2.0 pero con formas 1.0
Nos queda faena 2.0 por hacer...
Saludos!
Publica un comentari a l'entrada