18 d’octubre 2009

PLANIFICACIO ESTRATEGICA (PART 2) AMB HECTOR SANTCOVSKY



Després de les dues classes amb l’Héctor sembla que a tots ens ha quedat prou clar el que ha de ser una veritable Planificació Estratègica i el que no ha de ser.  Hem aprés que no hi han regles ni receptes clares i que la metodologia que s’ha de seguir ha de ser molt flexible i dinàmica.
Tenim les bases i les idees molt més clares i això es el més important. Sabem que davant un problema el primer que hem de fer es pensar-hi molt bé i analitzar-lo multivisionalment, però no arribant “a la paràlisis per el anàlisis”...bona frase. 
Partint d’un tema clau o tema estratègic, anirem a un repte, i en el camí trobarem la missió, la visió, els valors, el punt de partida, els reptes i les oportunitats  i d’allà arribarem a uns objectius i una meta clara.
Una meta que ens haurà portat uns resultats, sempre hem de tenir resultats, resultats amb un mínim d’un 80% de millora i una part d’innovació.
I en el camí haurem invertit un bon temps en el treball en equip i haurem establert un important diàleg amb els actors socials, stakeholders, sense oblidar-nos de l’avaluació continua que ens donarà sempre un valor afegit al ajudar-nos a dirigir amb més informació.
I una cosa més, no oblidarem mai que com a polítics, al final sempre hem de rendir comptes. Nosaltres som activistes, mesurem l’activitat a la política i sempre es bo fer-ho.
Tot això es LIDERAR, liderar amb coherència i amb una bona Planificació Estratègica.



2 comentaris:

Unknown ha dit...

A mi ja saps que m'agrada fer d'advocat del diable, tot i que els faig amb carinyo encara que no ho sembli. Doncs vinga, els meus comentari d'avui:
- Molt bona la frase de no arribar a la paràlisi per l'anàlisi.
- Important que us ensenyin que els polítics al final han de "rendir cuentas". Sembla que a molts dels quins han exercit en els últims temps això no els hi van ensenyar o no debien aprobar el master i per tant no haurien hagut d'exercir... (parlo del ser polític en general, no dels socialistes en particular, que quedi clar)
- La integritat com a persona és molt important en qualsevol tasca, però en la de polític és imprescindible, aixó suposo que tb us ho diran. És de calaix.
- Continuo felicitant-te perquè tu ets un clar exemple de la bona feina.

Amanda Ramos Gallego ha dit...

Ja,ja,ja....moltes gràcies Teresa...i tant que la integritat és imprescindible també, només faltaria, els que no la tenen, cauran, tard o d'hora cauran.
I gràcies per lo de bona feina, espero no decebre’t mai, ni a tu ni a la resta.