12 d’octubre 2009

PLANIFICACIO ESTRATEGICA (PART 1) AMB HECTOR SANTCOVSKY




No hi ha receptes clares per fer una correcta “Planificació Estratègica” o millor dit “Pensament Estratègic” en el sector públic. Del que es tracta es de trobar la manera de respondre als nous reptes que han sorgit davant una situació concreta, i  el Hector ens va donar bones directrius per saber com arribar a les millor solucions.  Sempre abans d’actuar hem de pensar, pensar ben bé que volem renovar i millorar i no oblidar mai que “el que no es veu, no existeix”, es a dir que sempre hem de poder ensenyar el que hem fet. Liderar es actuar, actuar bé.
Al sector públic els objectius sempre han de servir per augmentar la legitimitat i per millorar el model que ja tenim. I hem de sortir d’un punt de partida (indicador de línea base) que només pot ser dues coses, o un problema o una necessitat de millora. En cas contrari, estarem fent una planificació recurrent, no estratègica. A partir d’aquí, l’arbre de problemes amb les causes i els efectes ben definits, ens anirà obrint els ulls, i amb l’ajuda dels indicadors sabrem cap on hem de tirar. L’avaluació constant, abans, durant i al final, serà clau per un bon resultat. No oblidar tampoc els stakeholders perquè els actors son peces tan importants com imprevisibles.
Moltes claus dintre dels 11 principis bàsics, i totes importants, però em quedo amb la primera i la darrera:
-          Les 3 P, PRUDÈNCIA, PERSEVERÀNCIA I PACIENCIA
-          I una frase per no oblidar mai “MAI CONFONDRE POLÍTICA AMB GESTIÓ”, si només et limites a gestionar es que no saps fer política.
  I això només era la primera part...divendres més...



Piramide de Maslow


5 comentaris:

Unknown ha dit...

Ostres, jo conec a l'Hector aquest. Havia treballat amb ell a l'ajuntament de l'hospitalet. Qué petit és el món! No m'ho puc creure. I que és el que us dóna el tipus? D'on ha tret la titulació per a impartir un master? Uff, tongo, tongo.

Amanda Ramos Gallego ha dit...

Nena es que la meitat del partit ja saps que prové del vostre estimat Hospitalet, però que sàpigues que de tongo res. Es Sociòleg i llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i ha fet un munt de coses més. La veritat es que penso que es pot apendre molt d'aquest senyor.

Antonio Rísquez ha dit...

Això de les tres P's està bé. Però m'agraden més les 'S': Socialisme, Sensibilitat i Sentit Comú. Si un dia perdem la lluita, i gestió i política son el mateix, em retiro i torno a Telefònica.

Antonio Manrique ha dit...

Bon dia Amanda, deu ni do si has fet feina, com ha dit altre company,afegiria a les tres P, la S, sobre tot la de sentit comú.
Fins demà

Amanda Ramos Gallego ha dit...

Antonio's teniu raó, jo també afegiria les tres S. Gràcies!. No deixeu de continuar aportant comentaris...sempre seran ben rebuts.
Una abraçada.