19 de desembre 2011

Reflexions del 12è Congrés del PSC

Aquest cap de setmana a Barcelona els socialistes que hem pogut participar activament al 12è Congrés, hem fet importants passos endavant.
Ressorgim com un fènix després de temps de navegar...de navegar sense rumb clar. Deixem de flagel.lar-nos i comencem una nova etapa, un Nou PSC amb una nova direcció. Sabíem que seriem criticats per excés o per defecte, però tirarem endavant tot i les xiulades...com sempre han fet els socialistes.
Tampoc era qüestió de fer gaires invents o les sorpreses podrien ser pitjor...s'ha renovat, s'ha millorat i s'han introduït noves idees sense renunciar mai a les validesses del nostre passat. Mai els canvis agraden a tothom, però s'han de fer des de la convicció i crec que aquests la tenen i això és un bon punt de partida. Hem fet un Congrés transparent als mitjans de comunicació i no com altres partits que es limiten a cedir les imatges que més els interessen...
I pel que fa a la nova executiva té canvis importants, sobretot en la seva estructura, un nucli dur i una executiva extensa per arribar a tots i cadascuns dels àmbits on Pere Navarro ha aconseguit integrar a Joan Ignasi Elena i a Àngel Ros i a alguns dels seus homes.
Personalment trobo a faltar, superar el tema de quotes de territori que en alguns casos es massa evident o d'altres quotes una mica inexplicables, però el primer Secretari, Pere Navarro, tenia tota la potestat per fer el seu equip...i tots confiem en que hagi estat la millor el.lecció.
I pel que fa a les resolucions del congrés; globalment sortim amb un PSC molt més proper a la societat, molt més permeable.
Sobretot i com a dona em sento orgullosa d'haver aprovat la tolerància cero per tal d'abolir l'explotació sexual (molt recomanable el post d'una de les nostres grans feministes Lourdes Muñoz) i de deixar constància als Estatuts de que cal paritat en tots els òrgans del partit.
També hem aprovat temes importants com les primàries obertes a tota la població, temes com el Consell Obert del PSC (un fòrum consultiu entre diferents moviments socials), treballar per ser membres de ple dret del PSE, temes de medi ambient, la dació de pagament...i moltíssims temes més.
Potser queden una mica coixes les polítiques a la xarxa, però sé que el nou portaveu i Secretari de Comunicació Jaume Collboni i la Jordina Freixanet com a Secretaria Nacional, faran tot el que calgui i més en aquest aspecte.