26 d’agost 2011

PARITAT POLÍTICA

Rubalcaba ha demanat als secretaris generals territorials del PSOE que promoguin a dones com a caps de llista apostant per una paritat molt més visible i com a dona m’ha de semblar perfecte, però cal deixar clar alguns matisos.

La paritat és un valor polític que dona pes a la igualtat, ajustant la proporcionalitat representativa d’homes i dones al món de la política, i això és un valor afegit molt important.

Però parlem d’una proporció i un equilibri forçat gràcies a aquesta “discriminació positiva” que permet a la dona arribar a espais de poder que majoritàriament estan ocupats per homes. El tracte de diferencia ha estat injustificat i gratuït durant molt de temps vers les dones i encara continua i per això s’ha de forçar la igualtat gràcies a les quotes de paritat. No podem negar que a una dona se li qüestionen molts més aspectes que en un home ni se li tenen en compte i això ara per ara encara és una realitat. Tots ens hem de comprometre amb la igualtat d’oportunitats... fins aquí plenament d’acord.

Però en el que no estic d’acord és en la paritat a qualsevol preu. Si mai ha valgut qualsevol home, no pot valdre qualsevol dona només pel fet de ser dona. Volem més protagonisme i les mateixes oportunitats... però no puc admetre tractes de favor per tema de quotes... si vals vals siguis home o dona... els barems han de ser iguals, no per buscar la igualtat forcem la desigualtat per l’altre banda.

El pitjor és que hi han masses inútils (homes i dones) que hi són perquè els han "col·locat" i no per motius rigorosos... i és això el que hauríem d’evitar. Hem d’apostar per la paritat, per l’equilibri però amb els peus a terra... sempre... i ho diu una dona...

Així que promogueu a les dones, SI, però només a les vàlides i treballadores, no a les simpàtiques ni a les “amigues/filles/conegudes de...” només per omplir una llista... tinguem sentit comú senyors polítics... que amb l’excusa de les quotes feu coses aberrants...