14 d’octubre 2009

MARXEM A BRUSSEL.LES




I per cert, el 4 i 5 de novembre, marxem a Brussel•les amb tots els companys del màster, visita a la ciutat i després al Parlament Europeu...!!!






12 d’octubre 2009

PLANIFICACIO ESTRATEGICA (PART 1) AMB HECTOR SANTCOVSKY




No hi ha receptes clares per fer una correcta “Planificació Estratègica” o millor dit “Pensament Estratègic” en el sector públic. Del que es tracta es de trobar la manera de respondre als nous reptes que han sorgit davant una situació concreta, i  el Hector ens va donar bones directrius per saber com arribar a les millor solucions.  Sempre abans d’actuar hem de pensar, pensar ben bé que volem renovar i millorar i no oblidar mai que “el que no es veu, no existeix”, es a dir que sempre hem de poder ensenyar el que hem fet. Liderar es actuar, actuar bé.
Al sector públic els objectius sempre han de servir per augmentar la legitimitat i per millorar el model que ja tenim. I hem de sortir d’un punt de partida (indicador de línea base) que només pot ser dues coses, o un problema o una necessitat de millora. En cas contrari, estarem fent una planificació recurrent, no estratègica. A partir d’aquí, l’arbre de problemes amb les causes i els efectes ben definits, ens anirà obrint els ulls, i amb l’ajuda dels indicadors sabrem cap on hem de tirar. L’avaluació constant, abans, durant i al final, serà clau per un bon resultat. No oblidar tampoc els stakeholders perquè els actors son peces tan importants com imprevisibles.
Moltes claus dintre dels 11 principis bàsics, i totes importants, però em quedo amb la primera i la darrera:
-          Les 3 P, PRUDÈNCIA, PERSEVERÀNCIA I PACIENCIA
-          I una frase per no oblidar mai “MAI CONFONDRE POLÍTICA AMB GESTIÓ”, si només et limites a gestionar es que no saps fer política.
  I això només era la primera part...divendres més...



Piramide de Maslow